Bekijk het paneel in 3D
Controleer of alle velden juist zijn ingevuld

Wat zijn eiken panelen

Eiken panelen worden vervaardigd door losse lamellen van eikenhout samen te voegen tot een paneel. Deze lamellen hebben nagenoeg dezelfde lengte en variëren in breedte van 4 tot 12 centimeter. Hierdoor ontstaat een opvallend visueel effect dat de warme uitstraling van echt hout accentueert en daarmee de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van hout. Onze eiken panelen zijn leverbaar in diverse diktes. Je kunt kiezen voor een dun profiel van 20mm of 25mm of gaan voor een robuuster ontwerp van 30mm of 40mm om aan al jouw ontwerpbehoeften te voldoen. Of je nu een hedendaags interieur ontwerpt door strakke lijnen en minimalistische esthetiek, of dat je juist een meer traditionele ruimte creëert met warme, organische materialen, onze eiken panelen bieden de perfecte basis. Door de natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid van deze panelen zijn ze geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van wandbekleding en meubelconstructie tot decoratieve accenten in allerlei omgevingen. We benadrukken bij de productie van onze eiken panelen niet alleen esthetiek, maar ook duurzaamheid. Zo streven we er bijvoorbeeld naar om alleen hout te gebruiken uit verantwoord beheerde bossen afkomstig is en we maken gebruik van milieuvriendelijke productiemethoden om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dus als je op zoek bent naar hoogwaardige, veelzijdige en duurzame eiken panelen die jouw ontwerp tot leven kunnen brengen, dan zijn onze panelen precies wat je nodig hebt. Met variabele diktes, breedtes, lengtes en tijdloze uitstraling zijn ze de perfecte keuze voor elk project dat streeft naar schoonheid en functionaliteit.

Hoe zijn de eiken panelen opgebouwd?

Woodstock levert eiken panelen in doorgaande lamellen of gevingerlast. Als een paneel is opgebouwd uit doorgaande lamellen wilt dat zeggen dat er diverse lange lamellen (gesorteerd op de gewenste lengte) parallel aan elkaar worden gelijmd tot een paneel van de gewenste lengte en breedte. De lange lamellen hebben een variabele breedte, de zogenoemde vallende breedte. Deze ligt tussen de 4 en 12 cm. De keuze voor doorlopende lamellen is vooral esthetisch aangezien het houtpatroon hiermee zoveel mogelijk behouden blijft. Dit creëert een uniform ontwerp.

Hoe snel kunnen jullie eiken panelen leveren?

Eikenhouten panelen kunnen wij normaliter binnen een week leveren. Dan gaat het om panelen die bij ons op voorraad liggen. Deze hebben wij in vele maten, kwaliteiten en diktes in huis; u kunt de voorraad inzien op onze website. Wilt u een paneel op maat, dan komt het paneel uit Kroatië en is het met ca. 3 weken bij u in huis. U hebt het dan exact op maat en hoeft hier zelf geen arbeid meer aan te verrichten. U zet dan ook geen restmateriaal weg dat waarschijnlijk in de open haard zou verdwijnen. Wilt u dat wij extra arbeid toevoegen aan uw paneel, dan komt er in de regel een week extra levertijd bij. Het gaan dan om bijvoorbeeld een randbewerking, uitsparingen maken of fijnschuren en kleuren. Kant en klare tafelbladen hebben een levertijd van ca 4 weken na bestellen. Ook hier geldt: hoe meer arbeid we moeten toevoegen, hoe langer de levertijd. Voor het omzetten van een paneel naar een tafelblad frezen wij ijzers in en brengen wij zaagsneden aan. Het bladoppervlak wordt fijngeschuurd en indien u dat wenst behandeld met een coating (olie of lak).

Verkrijgbaarheid van eiken

Eikenhout is bij vrijwel alle houthandels verkrijgbaar in verschillende diktes en in verschillende kwaliteiten. Bij Woodstock is het eiken leverbaar in verschillende diktes van 20, 25, 30 en 40mm en in de kwaliteiten foutvrij, licht rustiek en rustiek. Het is leverbaar als paneel uit voorraad of op maat, op de mm nauwkeurig. Het prachtige Slavonisch Eiken komt uit het Spacva bosgebied in Oost- Europa Eikenhout is niet het goedkoopste hout maar is zeker goed te betalen.

Wat zijn de bezorgkosten voor eiken panelen

Woodstock levert de orders op uw bedrijfsadres tegen een aannemelijke vergoeding met eigen vrachtwagens en eigen chauffeurs. Er wordt wel gerekend op assistentie bij het uitladen. Voor Nederland is het vrachttarief momenteel € 52,50; voor België bedragen de vrachtkosten momenteel € 75,00. Het ligt in de verwachting dat deze tarieven enigszins verhoogd gaan worden gezien de stijgende vervoers- en brandstofprijzen.

Wat is de francogrens voor het leveren van eiken panelen?

Woodstock levert de orders kosteloos bij u aan huis indien u voor € 2.500,00 of meer bestelt. U kunt ook meerdere orders verzamelen voor 1 levering. Het totaalbedrag aan orders dient dan boven de € 2.500,00 te liggen.

Verschillende afmetingen eiken panelen

Onze eiken panelen zijn leverbaar op maat of uit voorraad in diverse standaard afmetingen. Online zijn zij te bestellen in iedere gewenste lengte tot ca. 3500mm en met een minimale breedte van 100mm. De maximale lengtes zijn afhankelijk van de voorraad in de droogkamers; dit kan van week tot week variëren. Panelen opgebouwd uit doorgaande lamellen zijn veelal leverbaar tot ca. 3500mm. Gevingerlaste panelen zijn leverbaar in langere lengtes; eventueel in twee of drie delen met bladverbinders. Woodstock levert op de mm nauwkeurig waardoor je geen afval of zaagverlies hebt en ook bespaart op arbeid. Je kunt kiezen uit diverse diktes. Online is het mogelijk uit 4 bladdiktes te kiezen: 20mm, 25mm, 30mm of 40mm. Ook tussenmaten zijn mogelijk, je betaalt dan de bovenliggende dikte maar het paneel wordt teruggeschuurd tot de gewenste dikte.

Waarom Woodstock voor uw eiken panelen?

Als toonaangevend bedrijf in de houtsector heeft Woodstock zich gevestigd als de voorkeursleverancier voor bedrijven die streven naar kwaliteit en vakmanschap in hun projecten.Wat Woodstock onderscheidt van andere houtleveranciers is niet alleen de kwaliteit van hun producten, maar ook hun toewijding aan klanttevredenheid. Vanaf het allereerste contact tot de levering van de panelen en zelfs daarna, staat het Woodstock-team paraat om aan de behoeften van hun klanten te voldoen. Of het nu gaat om het verstrekken van deskundig advies bij het kiezen van de juiste panelen voor een project, het bieden van maatwerkoplossingen of het zorgen voor een vlotte levering op tijd, het Woodstock-team staat altijd klaar om te helpen. Een van de hoekstenen van het succes van Woodstock is de vakkundige verwerking van orders door ambachtslieden met jarenlange ervaring, die elke plank met zorg behandelen. Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn hierbij belangrijke items. Woodstock streeft ernaar om hout op verantwoorde wijze te sourcen en te produceren, waarbij ze zorgvuldig bosbeheer en milieuvriendelijke productiemethoden hanteren. Op deze manier kunnen klanten met een gerust hart kiezen voor Woodstock, wetende dat ze niet alleen hoogwaardige producten ontvangen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Voor bedrijven die op zoek zijn naar betrouwbare houten panelen van hoge kwaliteit, gecombineerd met betrouwbare service en een toewijding aan duurzaamheid, is er maar één naam die er echt toe doet: Woodstock. Woodstock levert massief houten panelen in diverse houtsoorten. Naast eiken panelen is Woodstock ook het adres voor beuken panelen, noten panelen, essen panelen en kersen panelen. En hebt u liever een tafelblad dan een paneel waar u zelf nog mee aan de slag moet? Woodstock levert ook kant en klare meubels, van tafelbladen tot private label collecties.

Veelgestelde vragen

© 2013 - 2024 GMDesign
ontwikkeling door softwarevoorjou.nl