Massief eiken

Kies voor de kwaliteit van massief eiken panelen!

Massief eiken wordt al eeuwen gebruikt voor het vervaardigen van onder andere meubels en wanden. Woodstock kiest er bewust voor om massief eiken aan te bieden in het assortiment panelen en tafels. Afhankelijk van de afwerking en bewerking kan massief eiken in vrijwel ieder interieur toegepast worden.

Kwaliteit

Het massief eiken dat wij aanbieden is afkomstig uit bossen in het oosten van Europa. De boomsoort die daar groeit en die wij gebruiken is het Slavonisch eiken. Één van de grote voordelen van de boomsoort is de langzame groei. Hierdoor is het massief eiken bij toepassing veel minder onderhevig aan werking. Voorwaarde is wel dat het hout onder de juiste omstandigheden gedroogd is, waar wij uiteraard zorg voor dragen. Het duurzame massief eiken is, ondanks dat het erg hard is, goed te bewerken.

Het nadeel van de langzame groei is dat het lang duurt voordat een boom geschikt is om te kappen en te gebruiken voor panelen. Dit heeft invloed op de prijs van het massief eiken en de beschikbaarheid. Om te voorkomen dat er geen bos overblijft heeft de lokale overheid restricties bepaald die de kap reguleren. Daarnaast is het verplicht gesteld om voor iedere gekapte boom een nieuw exemplaar aan te planten. U kunt ons massief eiken gebruiken in de interieurbouw, meubelmakerij of andere toepassing. Door het uitstekende bosbeheer kunt u met een gerust hart uw klanten ons massief eikenhout aanbieden.

Toepassing

Waarvoor is massief eiken geschikt? Bijna alles waar duurzame houten oplossingen toegepast worden. In de bouw, interieurbouw, meubelmakerijen, eigenlijk overal waar panelen gebruikt worden als halffabricaat. Wij leveren massief eiken in de vorm van panelen, tafels en tafelbladen op maat. Of het gaat om keukenkastjes, een eettafel, kastenwand of een gevelplaat, massief eiken is sterk, robuust en werkt nauwelijks. We hebben verschillende accessoires en montagemogelijkheden waardoor de werking van het massief eiken nog verder teruggebracht wordt. Kijk hiervoor ook eens bij de ACCESSOIRES.

U bestelt uw massief eiken bij ons altijd op maat. Via het bestelsysteem op de website geeft u in millimeters aan wat u nodig heeft. Hierdoor kunt u massief eiken panelen echt op maat bestellen waardoor u veel minder rest- en zaagafval heeft en minder bewerkingen.

Voordelig

Het bestellen op maat van massief eiken heeft een aantal voordelen, voor u en uw klanten. Enerzijds is het gunstig voor uw portemonnee, anderzijds is het gunstig voor het milieu. Doordat u geen extra lengte en breedte afneemt, hoeft u hier ook niet voor te betalen. Door het op maat te bestellen scheelt dit ook bewerkingen in het proces. Het bestellen van massief eiken is ook gemakkelijk. U hoeft bijvoorbeeld niet te gaan rekenen om meerdere onderdelen uit één paneel te zagen, u bestelt gewoon per benodigd deel een massief eiken paneel. Naast massief eiken kunt u uiteraard noten of beuken selecteren voor uw paneel of tafel.

Milieutechnisch gezien is het natuurlijk prettig dat u minder afval produceert en er minder onnodig gekapt wordt. Door het beheren van de bospercelen blijven de bossen ook gezond. De kosten van massief eiken zijn gebaseerd op de m2 prijs. Door op maat te bestellen krijgt u top kwaliteit massief eiken tegen een zeer scherpe prijs.

  • Massief eiken voor een zeer scherpe prijs.
  • Goed voor de portemonnee en het milieu.
  • Topkwaliteit hout met geringe werking.
  • Minder afval, bewerkingen en rekenwerk.
  • Massief eiken is hard en goed te bewerken.
© 2013 - 2024 GMDesign
ontwikkeling door softwarevoorjou.nl